Wielrennen

Dennis wint tijdrit Eneco Tour, Dumoulin teleurstellend veertiende

Rohan Dennis heeft dinsdag een dubbelslag geslagen in de Eneco Tour. De 26-jarige Australiër van BMC won de individuele tijdrit in Breda en nam de leiding in het algemeen klassement over van Dylan Groenewegen.

Dennis kwam na een vlakke etappe van 9,6 kilometer in 10 minuten en 48 seconden over de streep.

Jos van Emden was vijf seconden langzamer dan Dennis en eindigde op de tweede plaats. De renner van Lotto-Jumbo staat ook tweede in het algemeen klassement.

Tom Dumoulin viel met zijn teleurstellende tijd van 11.08 buiten de top tien. De renner van Giant-Alpecin, die in juli nog de individuele tijdrit in de Tour de France won, moest genoegen nemen met een veertiende plaats.

Wilco Kelderman werd vierde in 11,02 en staat op de vijfde plek in het algemeen klassement. De Duitser Jasha Sütterlin was in de tijdrit net iets sneller dan Kelderman en werd derde.

Groenewegen

Groenewegen won maandag in Bolsward de eerste etappe van de Eneco Tour. De Nederlands kampioen wist meerdere topsprinters te verschalken in de massasprint.

Groenewegen begon als leider in het klassement vanzelfsprekend als laatste aan de tijdrit, maar hij kon niet verrassen in de race tegen de klok en was 51 seconden langzamer dan Dennis.

Woensdag gaat de Eneco Tour voor het eerst door België met een vlakke rit van Blankenberge naar Ardooie over 184,6 kilometer. De koers door Nederland en België duurt nog tot en met zondag 25 september.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie