Alberto Contador rijdt komend seizoen definitief voor Trek-Segafredo. De 33-jarige Spanjaard heeft een contract van een jaar getekend bij de ploeg van Bauke Mollema.

Contador staat momenteel onder contract bij Tinkoff, maar die ploeg houdt na dit seizoen op te bestaan. Ook ploegleider Steven de Jongh en renner Jesus Hernandez van Tinkoff gaan met Contador mee naar Trek.

De Jongh maakte het transfernieuws tijdens de Tour de France in juli al bekend, maar Trek kwam donderdag pas met de officiële bevestiging.

Contador was eerst van plan na dit seizoen een punt te zetten achter zijn loopbaan. Hij kwam echter op die beslissing terug en maakte in april bekend zijn carrière voor onbekende tijd te verlengen.

''Ik kijk uit naar deze uitdaging'', aldus Contador. ''Het is een attractieve en ambitieuze ploeg. We hebben een paar goede gesprekken gehad. Het grote doel wordt het winnen van de Tour de France.''

Contador won de Tour in totaal drie keer, maar raakte een van die zeges kwijt vanwege een dopingstraf. De Spanjaard wist driemaal de Vuelta en twee keer de Giro d'Italia op zijn naam te schrijven.

Veelzijdig

Algemeen manager Luca Guercilena is in zijn nopjes met de komst van Contador, maar vooral ook met die van ploegleider De Jongh. "We wilden de staf al langer uitbreiden, zeker omdat we volgend jaar een omvangrijker programma rijden met meer renners. Met Steven erbij is onze groep ploegleiders nog veelzijdiger.''

Bij Trek staan onder anderen de Nederlanders Bauke Mollema en Koen de Kort onder contract. Laatstgenoemde is dit seizoen nog actief voor het Giant-Alpecin van Tom Dumoulin.

Hetzelfde geldt voor John Degenkolb. De 27-jarige Duitser, die in 2015 Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix op zijn naam schreef, miste het volledige voorjaar wegens een aanrijding tijdens de winterstage van Giant-Alpecin.