Tony Gallopin heeft woensdag de Grand Prix van Wallonië gewonnen. Giacomo Nizzolo zegevierde in een eendagskoers in Italië

Gallopin plaatste in de finale vande GP van Wallonië op de Citadel van Namen een splijtende demarrage op iets meer dan een kilometer van de eindstreep en bleef in de laatste meters de Tsjech Petr Vakoc van Etixx-Quickstep net voor.

De Belg Jérôme Baunies finishte op gepaste afstand als derde. De Nederlander Huub Duijn beloonde het werk dat zijn ploeg Roompot de hele koers liet zien met een vierde plaats.

Gallopin eindigde in 2014 al eens als tweede in de eendaagse koers van Beaufays naar Namen. Destijds werd de Franse renner van Lotto-Soudal net geklopt door Greg Van Avermaet.

De volledig Nederlandse ploeg Roompot liet woensdag een sterke indruk achter in Wallonië. Reinier Honig maakte deel uit van een vroege ontsnapping die tot 26 kilometer van de finish overeind bleef. Na de mislukte vlucht koos kopman Pieter Weening voor de aanval maar ook hij slaagde niet.

Duijn maakte in de slotfase deel uit van een veelbelovende kopgroep met vertegenwoordiging uit de belangrijkste grote ploegen. Ook die poging strandde. De strijd werd na 205 kilometer race beslist op de steile citadel van de Belgische plaats. Weening liet zich nogmaals zien maar kon het tempo van Gallopin niet volgen. Duijn werd de beste Nederlander.

Nizzolo

Nizzolo schreef de 98e editie van de Coppa Bernocchi op zijn naam. De Italiaanse sprinter van Trek-Segafredo was zijn landgenoten Nicola Ruffoni en Paolo Simion in een massasprint te snel af.

Het is de eerste keer dat Nizzolo de Italiaanse eendagsklassieker door Lombardije wint. Vincenzo Nibali kwam vorig jaar als eerste over de finish.

Dion Beukeboom was een van de smaakmakers in de wedstrijd over 192 kilometer met start en finish in Legnano. De renner van Parkhotel Valkenburg maakte deel uit van een vroege vlucht en reed met zeven anderen lange tijd op kop. Uiteindelijk werd de groep renners teruggepakt door het peloton.

Nizzolo staat maandag in Bolsward aan de start van de Eneco Tour.