Laurens ten Dam heeft met Giant-Alpecin een akkoord bereikt om nog één jaar door te gaan. Ook Roy Curvers verlengde zijn verbintenis bij de Duitse equipe.

"Tijdens de Tour merkte ik dat ik nog door wil blijven koersen", verklaart de 35-jarige Ten Dam zijn verlengde dienstverband op de website van Giant-Alpecin. "Ik heb het idee dat de jonkies kunnen profiteren van mijn benen en ervaring."

Ten Dam maakte eind 2015 de overstap van Lotto-Jumbo naar Giant Alpecin, nadat hij sinds 2008 voor Lotto-Jumbo's voorgangers Rabobank en Belkin had gereden.

"Ik heb heel erg veel zin in de uitdaging nog een jaar met deze ploegmaten en ploegleiding te werken. Dat Wilco Kelderman is vastgelegd zorgt ook voor extra motivatie. We hebben een sterke klassementsploeg en daar hoop ik een grote rol in te kunnen spelen."

Doelen

Ploegleider Rudi Kemna is blij dat hij ook in 2017 nog een beroep kan doen op de Groningse veteraan. "Dit seizoen heeft hij bewezen dat hij zowel op de fiets als in de ploeg van grote waarde is voor de ploeg."

De klimmer moet ook volgend jaar zijn jonge ploeggenoten weer bijstaan in de grote rondes en andere rittenkoersen. "Maar we zagen in de Ronde van Californië dat hij ook om een toptienklassering kan strijden in kortere koersen, dus dat is ook een haalbaar doel."

Ten Dam zelf hoopt nog één keer de Giro d'Italia of de Tour de France te rijden voor de ploeg die volgend jaar gesponsord wordt door Sunweb. "Het mooiste zou zijn om op de Champs-Élysées afscheid te nemen", droomt de nummer negen van de Tour van 2014 in gesprek met De Telegraaf.

Curvers

Generatiegenoot Curvers (36) verbond zich ook voor nog een extra jaar aan Giant-Alpecin. "Ik vind het fantastisch dat ik al een decennium deel uitmaak van deze ploeg en ben tevreden met mijn contractverlenging. Het team heeft altijd het vertrouwen in mij uitgesproken en dat wordt zo nog eens bevestigd."

"Het team zit nu in een ontwikkelingsfase met grote renners en talenten die er de komende jaren aan komen. Ik wil graag bijdragen aan hun ontwikkeling en mooie resultaten met ze boeken."