Giant-Alpecin gaat vanaf volgende week maandag met Tom Dumoulin voor een goed klassement in de Eneco Tour, de etappekoers uit de World Tour door Nederland en België.

"We hebben twee hoofddoelen in de Eneco Tour: we gaan voor een etappezege met John Degenkolb in de sprints en we richten ons op het klassement met Tom Dumoulin", zegt ploegleder Morten Bennekou maandag in een persbericht.

"We geloven dat Tom kan mikken op een plek in de top tien van het eindklassement, wat een goede voorbereiding zal zijn op de WK."

Dumoulin reed vorige week met de Ronde van Groot-Brittannië zijn eerste koers sinds de Olympische Spelen. De Limburger eindigde als derde in het klassement, achter Stephen Cummings en Rohan Dennis.

Giant-Alpecin neemt naast Dumoulin en Degenkolb ook de Nederlanders Roy Curvers, Ramon Sinkeldam en Albert Timmer, de Deen Sören Kragh Andersen, de Amerikaan Chad Haga en de Oostenrijker Georg Preidler mee naar de Eneco Tour.

Tijdrit

De Nederlands-Belgische race begint op maandag 19 september met een rit van 184,7 kilometer met start en finish in Bolsward. Op de tweede dag is er een individuele tijdrit van 9,6 kilometer in Breda en etappe vijf is een ploegentijdrit van 21 kilometer rondom Sittard-Geleen.

De etappekoers eindigt op zondag 25 september met een etappe naar Geraardsbergen.

Onder anderen wereldkampioen Peter Sagan, olympisch kampioen Greg Van Avermaet, Mark Cavendish, Tom Boonen, Elia Viviani en Alexander Kristoff hebben hun deelname al bevestigd.

De eindzege in de Eneco Tour ging vorig jaar naar de Belg Tim Wellens, die Van Avermaet en Wilco Kelderman voorbleef.