Nairo Quintana blijft tot 2019 voor Movistar rijden. Moederbedrijf Telefónica van de hoofdsponsor maakte maandag ook bekend dat het contract van ploegleider Eusebio Unzué met drie jaar is verlengd.

Quintana (26) schreef zondag de Vuelta op zijn naam. De Colombiaanse klimmer won in 2014 al de Giro d'Italia en stond driemaal op het podium in de Tour de France: tweede in 2013 en 2015 en een derde plaats in de editie van dit jaar.

Quintana rijdt sinds 2012 bij Movistar, dat hem overnam van de continentale ploeg Colombia es Pasion.

Movistar maakte op een persconferentie in Madrid eveneens bekend dat Alejandro Valverde op het punt staat om een nieuw contract te tekenen. De 36-jarige Spanjaard ligt nog tot 2017 vast en gaf aan tot zijn 39e actief te willen blijven in het wielrennen.

"We hebben op dit moment het beste team van de wereld", glunderde directeur Carlos Lopez Blanco van Telefónica. "We hebben veel vertrouwen in de toekomst van het team en onze samenwerking."

WorldTour-klassement

Movistar gaat momenteel aan de leiding in de World Tour-stand voor ploegen en Quintana staat bovenaan in het individuele klassement. Na zijn eindzege in de Vuelta nam hij de eerste plaats over van Peter Sagan.

Sinds 2013 won Movistar steeds het ploegenklassement en met Valverde had de ploeg de afgelopen twee jaar de winnaar van het World Tour-klassement in de gelederen. Op 1 oktober wordt met de Ronde van Lombardije de laatste World Tour-koers van dit jaar verreden.

Het team van Unzué is de ploeg die al het langst in dezelfde structuur actief is in het wielrennen. De Spaanse formatie werd in 1980 opgericht onder de naam Reynolds. Tussen 1990 en 2003 heette het team Banesto en vierde het grote successen met vijfvoudig Tourwinnaar Miguel Indurain.

Movistar is sinds zes jaar de sponsor van de wielerploeg.