Lotto-Jumbo kijkt naar eigen zeggen terug op een succesvolle Vuelta. De Nederlandse ploeg won in de 71e Ronde van Spanje die zondag eindigde in Madrid een etappe met Robert Gesink en veroverde de tiende plek in het eindklassement dankzij George Bennett.

Gesink won op knappe wijze de veertiende etappe en liet zich ook in andere bergritten veelvuldig van voren zien.

"Zo wilde ik eigenlijk ook in de Tour de France gaan koersen maar het seizoen liep anders", zegt Gesink, die in Frankrijk wegens een hersenschudding verstek moest laten gaan.

"Misschien is het wel iets voor in de toekomst. Het spel om in de beslissende ontsnapping te geraken, de juiste dag en moment te kiezen is lastig."

"Ik heb veel gehad aan deze Vuelta. Veel geleerd voor de toekomst en ik weet waar ik op kan verbeteren. Ik ben content met de prestaties."

Kruijswijk

Lotto-Jumbo startte de Vuelta met Steven Kruijswijk als kopman, maar die moest de koers al in de eerste week verlaten na een valpartij.

Ploegleider Jan Boven: "Na het verlies van Steven zijn we direct bij elkaar gaan zitten en hebben we de strategie opnieuw bepaald. Het was voor de renners even wennen aan de nieuwe rollen maar ze hebben dat goed opgepakt en ingevuld."

"Wij als ploegleiding zijn heel tevreden met de behaalde resultaten. Als je een rit wint en een top tien in het klassement rijdt en bovendien zo aanvallend en attractief koerst, dan mag je tevreden zijn."  

De Nieuw-Zeelander Bennett eindigde op 14 minuten van rodetruiwinnaar Nairo Quintana op de tiende plek in het klassement. "Ik had dit nooit verwacht, een top tien in een grote ronde. Ik ben enorm blij", zegt  Bennett.

"Ik was hier om te werken voor Steven. Nadat hij uitviel ben ik per dag gaan leven voor het klassement."

"Gesink heeft mij bij mijn arm genomen. Ook Bram Tankink en Jos van Emden deden dat. Zij hebben heel veel ervaring."

Bouwman

De 22-jarige Koen Bouwman haalde bij zijn debuut in een grote ronde de eindstreep in Madrid. "Ik ben helemaal kapot. Iedere dag stap je weer op de fiets en hoop je op een goede dag."

"Ik heb een dag meegemaakt dat ik alleen gelost werd en tussen de auto’s reed", vertelt Bouwman. "Andere renners kwamen bidons halen en reden weer terug naar het peloton. Dat had ik nog nooit eerder meegemaakt."

"Ik haal Madrid en daar heb ik veel aan. Ik ben blij dat ik deze ronde nu in de benen heb zitten."