Nairo Quintana keek zondag vlak na zijn eindzege in de Vuelta a España alweer vooruit. De Colombiaan hoopt volgend jaar ook de Tour de France op zijn naam te schrijven.

Met zijn zege in Spanje heeft Quintana nu twee van de drie grote rondes gewonnen. De Giro d'Italia won hij in 2014. In de Ronde van Frankrijk werd de klimmer in 2013 en 2015 tweede en dit jaar derde.

Volgend jaar wil de 26-jarige Quintana opnieuw een gooi doen naar de eindzege in Frankrijk. "De Tour is een droom voor me, die wil ik heel graag winnen", liet hij weten.

In de slotrit van de Vuelta kwam de eindzege van Quintana zoals verwacht niet meer in gevaar. De Movistar-renner stond op het podium met Chris Froome (Team Sky) en Esteban Chaves (Orica-BikeExchange).

"Vanochtend was ik in mijn hoofd al de winnaar, maar ik wist dat ik vandaag nog moest finishen. Zolang je dat niet hebt gedaan, kun je niet zeggen dat je de Vuelta hebt gewonnen", zei hij toch nog enige druk te voelen.

Droom

Quintana kon zijn eindzege in de Ronde van Spanje amper bevatten. "Dit is een droom die uitkomt. Ik heb er al meerdere keren voor gestreden om de Vuelta te winnen en eindelijk is het gelukt. Ik heb al veel meegemaakt, maar dit is mijn belangrijkste zege vanwege de sterke concurrentie."

Niet voor het eerst sprak de Colombiaan zijn waardering uit voor concurrent Froome, die er tot en met zaterdag nog alles aan had gedaan om Quintana uit de leiderstrui te rijden.

"We hebben veel respect voor elkaar. Froome is een geweldige tegenstander en er zijn nooit problemen tussen ons geweest. We zitten er niet op te wachten dat de media spanningen tussen ons creëren."

Quintana kwam in 2012 voor het eerst in actie in de Ronde van Spanje. Toen reed hij nog in de anonimiteit met uiteindelijk een 36e plaats. In 2014 moest hij opgeven en vorig jaar liep hij met een vierde plaats net het podium mis.