Rohan Dennis heeft zaterdag de korte middagrit van de Ronde van Groot-Brittannië gewonnen. De Australiër liet op een helling op een paar kilometer van de meet het peloton achter zich en soleerde naar de zege.

Door de winst neemt de BMC-coureur de tweede plaats in het algemeen klassement over van Tom Dumoulin. Steve Cummings blijft leider en start in de slotetappe zondag naar Londen in de gele trui.

De voorsprong van Cummings op Dennis bedraagt 26 seconden. Dumoulin is de nummer drie met een achterstand van 38 seconden op de leider.

Dennis kon toeslaan in de etappe van 90 kilometer rond Bristol nadat de vlucht van een kopgroep met vier renners op vier kilometer van de finish was gestrand. De Nederlander Boy van Poppel maakte deel uit van de ontsnapping, samen met André Greipel, Gorka Izaguire en Diego Rubio.

De sprint van het peloton werd gewonnen door Maximilio Richeze, voor Dylan Groenewegen van Lotto-Jumbo en Danny van Poppel van Team Sky.

Tijdrit

Op zaterdagochtend was er een tijdrit, die werd gewonnen door Tony Martin. Dumoulin werd toen derde, waardoor hij er niet in slaagde om Cummings uit de leiderstrui te rijden.

Dumoulin moest vijf seconden toegeven op Tony Martin. Dennis finishte als tweede, op drie seconden van de Duitse etappewinnaar.

Klassementsleider Cummings verloor in de tijdrit slechts elf seconden op Dumoulin. De Ronde van Groot-Brittannië eindigt zondag in Londen.