Rodetruidrager Nairo Quintana was donderdag opgelucht dat hij de achttiende etappe van de Ronde van Spanje ongeschonden is doorgekomen.

"Van tevoren was ik eerlijk gezegd wel een beetje nerveus. Vooral vanwege de zijwind aan het einde van rit. Gelukkig was het team gefocust en zijn we de rit goed doorgekomen", aldus de 26-jarige Colombiaan op de website van Movistar. 

De zege in de achttiende etappe ging naar Magnus Cort Nielsen. De 23-jarige Deen kwam als eerste over de streep na een massasprint. Quintana verloor geen tijd op zijn concurrenten. 

De voorsprong van de renner van Movistar op naaste belager Chris Froome bedraagt momenteel 3 minuten en 37 seconden.

"Mijn benen doen het prima, al voel ik wel een beetje vermoeidheid in mijn lichaam", stelt Quintana. "Maar dat is niet gek op dit punt van het seizoen, als je kijkt welke wedstrijden ik sinds januari allemaal heb gereden."

Tijdrit

De beslissingen in de Vuelta vallen in de komende twee etappes. Eerst wordt vrijdag een tijdrit afgewerkt, waarna de renners op zaterdag nog een bergrit voor hun kiezen krijgen. 

Quintana weet dat hij vrijdag tijd gaat verliezen op Froome in de rit tegen de klok. "Hopelijk gaat het om seconden en niet om minuten. Daar heb ik wel vertrouwen in. Ik zal de komende dagen alles geven om de leiderstrui te behouden en mijn taak te volbrengen."

De renners sluiten de Vuelta zondag af in een slotetappe naar Madrid.