Robert Gesink blijft aanvallen in de hoop op nieuw dagsucces in de Ronde van Spanje. De Nederlander van Lotto-Jumbo wil in de etappe van zaterdag opnieuw meezitten in de kopgroep.

Gesink, die eerder de koninginnenrit won, was woensdag al dicht bij zijn tweede ritwinst. Uiteindelijk eindigde hij vlak achter winnaar Mathias Frank en Leopold König als derde. Ook werd hij al een keer tweede.

"Komende zaterdag krijg ik weer een kans. Ik ben op die klim al eens derde geworden en ga er alles aan doen om er daar weer bij te zitten", aldus de 30-jarige Gesink, die licht teleurgesteld is over zijn derde plaats van woensdag.

"Als je me twee maanden geleden had verteld dat ik hier derde zou worden in een bergrit was ik daar al blij mee geweest. Na mijn zege en mijn tweede plaats ken ik de kracht van de andere renners en is het jammer dat ik hier een kans heb laten liggen."

Donderdag wacht de renners een relatief vlakke etappe en vrijdag staat een individuele tijdrit op het programma. Zaterdag volgt de laatste bergetappe, waarna het peloton zondag na een vlakke rit eindigt in Madrid.

Boven

"Zaterdag is er opnieuw een rit waarin we voor het hoogst haalbare willen gaan", zegt ook ploegleider Jan Boven van Lotto-Jumbo. "Die slotklim moet Gesink ook zeker liggen en laten we hopen dat hij daar opnieuw in de kopgroep mee kan gaan."

De derde plaats van Gesink van woensdag op de Camins del Penygolosa leidde, in tegenstelling tot bij Gesink zelf, wel tot voldoening bij Boven.

"Het was weer een mooie dag voor ons, we deden mee en kregen kansen in de finale. Je gaat dan voor het hoogst haalbare en volgens mij was dat vandaag de derde plaats voor Gesink."

"Hij was attent en koerste agressief om in de kopgroep te komen, hij zat met bijna elke ontsnapping mee. Uiteindelijk reed hij samen met Bram Tankink weg."

Tankink

Niet voor het eerst had Gesink in de kopgroep een ploeggenoot bij zich. Woensdag was dat dus Tankink, die zijn landgenoot lang kon helpen.

"Ik ben blij met het werk dat Tankink voor me deed. Hij gaf echt alles en dat was ook het plan", aldus Gesink. "Frank en Dario Cataldo vielen aan, maar ik hield de controle. Helaas was Frank de sterkste. Ik klim liever in een constant tempo."

Lotto-Jumbo kende in het begin van de Vuelta tegenslag met het uitvallen van kopman Steven Kruijswijk en Enrico Battaglin. Gesink is momenteel op de 52e plaats in het klassement de beste Nederlander.