Wielrennen

Gesink vindt plezier terug en wil na rustdag vaker aanvallen in Vuelta

Robert Gesink slaagde er maandag niet in om zijn sterke aanval te bekronen met een etappezege, maar dat weerhoudt de coureur van Lotto-Jumbo er niet van om in de resterende elf ritten nog eens ten aanval te trekken in de Vuelta.

In de tiende etappe reed Gesink een paar kilometer voor de eindstreep solo op kop, voordat hij werd gepasseerd door klassementsleider en dagwinnaar Nairo Quintana. De Achterhoeker werd uiteindelijk tweede achter de Colombiaan.

"Dit is mijn beste resultaat van dit jaar. Toen ik hiernaartoe kwam was dat niet vanzelfsprekend", zegt de 30-jarige renner op de rustdag van dinsdag tegen het AD. "Ook de jongens waren erg trots, vertelden ze me vandaag op de fiets."

Gesink vulde zo het gat dat de afgestapte kopman Steven Kruijswijk achterliet op. "Misschien is dit wel een beetje het keerpunt voor onze ploeg. Want de manier hoe het tot nu liep was moeilijk en het is altijd lastig om dat om te draaien in een ronde."

Kansen

Na zijn tweede plek in de daguitslag heeft Gesink de smaak te pakken en is hij van plan om nog vaker in de aanval te gaan in Spanje. "Het is dit jaar nog niet veel geweest en daar zijn ook wel redenen voor. Maar een resultaat als dit heb je nodig om plezier in het vak te houden. Laten we maar proberen deze lijn aan te houden."

Waar Gesink precies wil toeslaan laat hij nog in het midden, maar komend weekend liggen er kansen voor hem in de Pyreneeën. "Het moet een rit zijn met aankomst bergop, anders heb ik er niet veel te zoeken."

"Misschien die etappe van zaterdag die eindigt op de Aubisque, of anders een van die laatste etappes rond Benidorm. Gewoon elke dag proberen en hopen dat het nog een keertje lukt."

Rust

Omdat hij zich de komende dagen enigszins kan sparen zodat hij goede benen heeft wanneer hij mee kan strijden om dagsucces, werd hij door de ploegleiding van Lotto-Jumbo gesommeerd het dinsdag wat rustiger aan te doen.

"Meestal fiets ik op rustdag twee of tweeënhalf uur met een beetje bergop. Nu heb ik het rustiger gedaan. Iets langer dan een uur. Nu is het niet zo erg als ik de dag na een rustdag niet zo goed ben."

Woensdag wordt de Vuelta hervat met een grotendeels vlakke rit van Colunga naar Peña Cabarga met aankomst bergop.

Lees meer over:
Tip de redactie