Wielrennen

Gesink houdt goed gevoel over aan tweede plaats in Vuelta-rit

Robert Gesink slaagde er maandag net niet in om de tiende etappe van de Ronde van Spanje op zijn naam te schrijven, maar de renner van Lotto-Jumbo houdt wel een goed gevoel over aan zijn optreden.

Gesink maakte deel uit van een kopgroep van zestien man en reed met nog een paar kilometer te gaan solo op kop. Uiteindelijk werd hij nog bijgehaald door Nairo Quintana, die de rit won en de rode leiderstrui pakte.

"Dit was een supermooie dag, het is balen dat er dan net een renner sneller is, maar dit geeft wel een goed gevoel", aldus Gesink, die bij Lotto-Jumbo eerder kopman Steven Kruijswijk af zag stappen.

"Natuurlijk geldt wie er als eerste boven is en niet wie het snelst begint, daarom ben ik meteen op mijn eigen tempo naar boven gereden en ik merkte snel dat ik de anderen kon lossen."

De 29-jarige Achterhoeker kijkt vol vertrouwen naar de resterende ritten. "Mijn doel was om het tweede gedeelte van de Vuelta goed te zijn en voor mijn gevoel is dat vandaag begonnen. Ik voel me nog altijd sterker worden."

Campenaerts

In de kopgroep had Gesink maandag steun van ploegmaat Victor Campenaerts. "We hebben er als team alles aan gedaan om in de kopgroep te zitten en dan is het mooi dat het lukt om samen met Campenaerts erbij te zitten."

"De groep draaide niet goed en Campenaerts zorgde ervoor dat de snelheid erin bleef. Zelf ben ik ook een paar keer op kop gaan rijden omdat het merendeel vooral bezig was met de laatste klim in plaats van de voorsprong zo groot mogelijk te maken."

Gesink is momenteel de beste Nederlander in het klassement van de Vuelta op de 48e plaats. Zijn achterstand op leider Quintana is 35 minuten en 20 seconden.

Dinsdag is een rustdag in de Vuelta. Woensdag wacht het peloton een grotendeels vlakke rit over 168 kilometer van Colunga naar Peña Cabarga met aankomst bergop.

Tip de redactie