Alberto Contador heeft zich daags na zijn betrokkenheid bij een valpartij opnieuw beklaagd bij de internationale wielerunie UCI. De Spanjaard pleit voor de invoering van de zogenoemde 'driekilometerregel'.

De kopman van Tinkoff kwam vrijdag zwaar gehavend uit de strijd na de zevende etappe van de Vuelta. De drievoudig winnaar kwam 400 meter voor de finish ten val en hield daar schaafwonden en blauwe plekken aan over.

"Aangezien tachtig procent van de valpartijen in de laatste drie kilometer plaatsvindt, is het met het oog op spektakel toch niet gek om de verschillen drie kilometer van de streep op te maken?", vraagt Contador zich af op Twitter.

"Daardoor hoeven klassementsrenners zich uit angst om tijd te verliezen ook niet tussen de sprinters te mengen. Volgens mij zou het op zijn minst overwogen moeten worden. Het verlies van een favoriet is een grote ronde zorgt voor veel minder spektakel, toch?"

Begin juni pleitte de 33-jarige Spanjaard ook al voor de driekilometerregel, nadat hij naar zijn mening op een "onrechtvaardige" manier tijd had verloren in het Critérium du Dauphiné. 

Zaterdag is Contador ondanks zijn verwondingen wel van start gegaan in de achtste etappe van de Vuelta. In de zware bergrit liggen er kansen voor de grote namen om goede zaken te doen in de strijd om het algemeen klassement.