Wielrennen

Van Genechten sprint naar winst in zevende etappe Vuelta

De Belg Jonas Van Genechten heeft vrijdag de zevende etappe van de Vuelta gewonnen. De 29-jarige coureur van IAM Cycling was de sterkste in de sprint heuvelop.

De Spanjaard Luis Leon Sanchez en Simon Clarke leken uit te gaan maken wie de rit zou winnen in Puebla de Sanabria. Zij waren op enkele kilometers van de meet uit het uitgedunde peloton ontsnapt.

De twee pakten snel een seconde of vijftien, maar werden in de laatste honderden meters die licht heuvelop liepen gegrepen. Van Genechten was vervolgens sneller dan Daniele Bennati en Alejandro Valverde.

Het slot van de rit werd opnieuw ontsierd door een valpartij. Daarbij was onder anderen Alberto Contador betrokken. De Spanjaaard kwam met schaafwonden aan zijn linkerschouder over de meet. "Ik werd omver gereden. De hele linkerkant van mijn lichaam doet zeer", klaagde hij bij Eurosport.

In het algemeen klassement liep Valverde dankzij een bonificatie iets in op rodetruidrager Darwin Atapuma. De Colombiaan heeft nog 24 seconden voorsprong op de favoriete Spanjaard. De Britse Tourwinnaar Chris Froome is derde op 32 seconden.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie