De Belg Jonas Van Genechten heeft vrijdag de zevende etappe van de Vuelta gewonnen. De 29-jarige coureur van IAM Cycling was de sterkste in de sprint heuvelop.

De Spanjaard Luis Leon Sanchez en Simon Clarke leken uit te gaan maken wie de rit zou winnen in Puebla de Sanabria. Zij waren op enkele kilometers van de meet uit het uitgedunde peloton ontsnapt.

De twee pakten snel een seconde of vijftien, maar werden in de laatste honderden meters die licht heuvelop liepen gegrepen. Van Genechten was vervolgens sneller dan Daniele Bennati en Alejandro Valverde.

Het slot van de rit werd opnieuw ontsierd door een valpartij. Daarbij was onder anderen Alberto Contador betrokken. De Spanjaaard kwam met schaafwonden aan zijn linkerschouder over de meet. "Ik werd omver gereden. De hele linkerkant van mijn lichaam doet zeer", klaagde hij bij Eurosport.

In het algemeen klassement liep Valverde dankzij een bonificatie iets in op rodetruidrager Darwin Atapuma. De Colombiaan heeft nog 24 seconden voorsprong op de favoriete Spanjaard. De Britse Tourwinnaar Chris Froome is derde op 32 seconden.