Wielrennen

Quintana wijst Contador aan als grote favoriet voor Vuelta

Volgens Nairo Quintana is Alberto Contador de torenhoge favoriet voor de Vuelta a España, die zaterdag van start gaat met een ploegentijdrit in het noordwesten van Spanje.

"Het parcours van dit jaar is Alberto op het lijf geschreven", tekent Cyclingnews op uit de mond van Quintana. "Er zitten een paar mooie tijdritten tussen voor hem."

De Colombiaan van Movistar verwacht dat Contador in het voordeel is omdat de Spanjaard goed heeft kunnen uitrusten nadat hij voortijdig moest afstappen in de Tour de France. "En hij zal supergemotiveerd zijn. Voor mij is hij de grote favoriet."

Quintana haalde deze zomer voor de derde keer het podium in de Tour, maar kwam nog nooit tot een topdrieklassering in de Vuelta. Daar wil hij deze editie verandering in brengen. "Ik zou ervoor tekenen, in één jaar op het podium eindigen in de Tour én in de Vuelta zou wel geweldig zijn. Maar winst zou pas echt heel speciaal zijn."

De Colombiaan weet dat een dergelijke prestatie vrij uitzonderlijk is, want de laatste die dat voor elkaar kreeg was Carlos Sastre in 2008. Na de Tour heeft hij het daarom rustig aan gedaan. "Maar nu ben ik hier en heb ik hoge verwachtingen van mezelf in de Vuelta."

Laten zien

"Ik ben fit, maar het is afwachten hoe ik presteer. Ik kan niet echt zeggen hoe het met mijn vorm gesteld is. Ik heb niet meer gekoerst sinds de Tour en als er nog wat vermoeidheid is, dan zal dat wel tot uiting komen in deze periode van het seizoen."

Toch weigert Quintana in de underdogrol te kruipen. De Girowinnaar van 2014 is niet van plan zich te verstoppen. "Als mijn benen goed zijn, ga ik mezelf natuurlijk laten zien. We hebben een goede ploeg voor de vlakke ritten en met Alejandro Valverde zijn we ook sterk in de bergen."

Vorig jaar moest de Colombiaan zich na een griepje tevredenstellen met de vierde plek in het eindklassement. Zaterdag om 18.26 uur vertrekt de eerste ploeg voor de tijdrit door Galicië.

Alle etappes van de Vuelta zijn te volgen via de liveticker van NU.nl.

Tip de redactie