Alberto Contador heeft zaterdag in Spanje de Ronde van Burgos op zijn naam geschreven. Hij reed de rittenkoers in aanloop naar de Vuelta a España.

Contador werd in de laatste etappe tweede achter winnaar Sergio Pardilla van Caja Rural-Seguros RGA, die solo over de streep kwam.

De Belg Gianni Meersman verloor zijn leidende positie in het klassement aan Contador. Achter de Spanjaard van Tinkoff werden de Belg Ben Hermans (BMC) en Pardilla respectievelijk tweede en derde op één seconde.

Voor Contador was het de eerste keer dat hij de Ronde van Burgos op zijn naam schreef. Vorig jaar ging de eindzege naar de Est Rein Taaramäe (Katusha) en in de twee jaar daarvoor was Nairo Quintana (Movistar) de beste.

Valpartijen

Contador (33) stapte op 10 juli af in de Tour de France, nadat hij bij valpartijen in de eerste en tweede etappe geblesseerd was geraakt aan zijn schouder, elleboog en knie. Hij komt niet in actie op de Spelen in Rio.

De renner van Tinkoff richt zich nu dus op de Vuelta, waar hij drie keer de eindzege voor zich opeiste. Contador was er in 2008, 2012 en 2014 de beste.