Juan José Lobato rijdt volgend seizoen voor Lotto-Jumbo. De 27-jarige Spanjaard komt over van Movistar en tekent voor twee jaar bij de Nederlandse formatie.

"Lobato is een sterke aanwinst voor ons plan richting 2018", zegt technisch directeur Nico Verhoeven. "Hij is een renner die goed bergop kan en bij lastige finales kan meesprinten voor de eindzege, met name bij hellende aankomsten."

De Spanjaard, die sinds 2014 voor Movistar reed, won dit jaar al vier etappes en wil zich bij de Nederlandse World Tour-formatie ontwikkelen als sprinter en als renner voor de heuvelklassiekers.

"Ik ben blij met mijn overstap naar Lotto-Jumbo", aldus Lobato. "Ik had het gevoel dat ik toe was aan een nieuwe ploeg en mijn keuze voor een Nederlandse ploeg gaat me helpen in de ontwikkeling van mijn sprint- en klassieke kwaliteiten."

"Als je een goede sprinter en een goede klassieke renner wilt zijn, is deze ploeg de perfecte keuze."

Progressie

Lobato kijkt uit naar de samenwerking met Steven Kruijswijk en Dylan Groenewegen. Hij prijst de ontwikkeling die de ploeg heeft doorgemaakt.

"Iedereen kan zien dat Lotto-Jumbo veel progressie boekt met klassementsrenners als Kruijswijk, maar ze doen het ook fantastisch met jonge, talentvolle sprinters zoals Groenewegen. Dat zorgt ervoor dat ik graag onderdeel wil uitmaken van deze ploeg. Ik wil leren van de trainers en de sportieve structuur in het team."

Lobato reed in 2015 zijn laatste grote ronde. Hij wist de Giro d'Italia destijds niet uit te rijden.