Bauke Mollema zag zijn knappe zege in de Clásica San Sebastian zaterdag als revanche voor zijn uiteindelijk teleurstellend verlopen Tour de France.

De Groninger verspeelde in de Tour een podiumplaats en werd elfde. In de Clásica San Sebastian reed hij in de finale weg en kwam hij solo over de streep.

"De laatste ritten in de Tour waren teleurstellend en dit was een mooie manier om daar revanche op te nemen. Ik liet mijn goede vorm zien, ook met het oog op de Spelen", vertelde een blije Mollema.

"Dit was een van mijn mooiste koersen, ik ben heel blij. Ik voelde al de hele dag dat ik goed was en eindigde hier de laatste jaren steeds in de top tien. Het is heel mooi dat ik het haalde", aldus de renner van Trek-Segafredo.

Zijn zege in San Sebastian was voor Mollema de eerste in een World Tour-klassieker. "Dat is heel mooi. Ik heb hier altijd al eens op de hoogste trede van het podium willen staan."

Vol gas

Mollema trapte in de finale zonder na te denken zo hard als hij kon. "Ik probeerde te gaan en zag dat ik een gaatje had. Toen ging ik gewoon vol gas richting de eindstreep. Met nog zo'n twee kilometer te gaan wist ik dat de zege binnen was."

"Ik voelde dat ik nog kracht in mijn benen had, dus ik blies mezelf niet op. Toen ik achterom keek zag ik geen achtervolgers. Ik hield het vol tot de finish en dat was een geweldig gevoel, zeker in de laatste paar honderd meter."

Mollema is de eerste Nederlander sinds Erik Dekker in 2000 die de Clásica San Sebastian wint. In de voorgaande jaren werd de Groninger achtereenvolgens vijfde, negende, tweede en zesde.