Tom Boonen gaat nog één jaar door bij Etixx-QuickStep. De lange onderhandelingen met teambaas Patrick Lefevere hebben vrijdag toch geleid tot een contractverlenging.

De 35-jarige Belg blijft zeker tot en met Parijs-Roubaix, de voorjaarsklassieker die hij al vier keer won, in het profpeloton rijden.

"Ik ben hier heel blij mee'', zei Boonen, die eerder in de week nog onder druk werd gezet door Lefevere. De baas van Etixx-QuickStep zei publiekelijk te twijfelen over de toekomst van Boonen bij zijn ploeg.

"Het is heel belangrijk voor mij dat ik hier kan blijven'', aldus Boonen, die al sinds 2003 actief is bij de ploeg van Lefevere. "Ik beschouw dit team als mijn tweede familie.''

De Belg boekte meer dan honderd overwinningen. Hij won onder meer drie keer de Ronde van Vlaanderen, vier keer Parijs-Roubaix en werd in 2005 wereldkampioen op de weg.

Boonen wil volgend jaar nog één keer proberen Parijs-Roubaix te winnen. In de laatste editie van de 'Hel van het Noorden' werd de Belg geklopt door Mathew Hayman, die voorkwam dat Boonen historie zou schrijven met een vijfde overwinning.