Bauke Mollema rekent erop dat zijn concurrenten er vrijdag in de negentiende Touretappe veel aan gaan doen om hem van de tweede plaats in het algemeen klassement te stoten.

"Ik verwacht wel wat aanvallen, zeker op de laatste klim. Hopelijk kan ik die pareren", aldus Mollema in Albertville kort voor de start van de Alpenrit over 146 kilometer.

De Nederlandse kopman van Trek-Segafredo beseft dat hij voor een lastige opgave staat. "Het wordt een zware dag. Vanaf het begin gaat het bergop en bergaf. Hopelijk heb ik in de laatste klim nog goede benen."

De afgelopen dagen had Mollema het al lastig. Hij wist de tweede plek in het algemeen klassement weliswaar vast te houden, maar zijn voorsprong op concurrenten als Adam Yates (0.24), Nairo Quintana (0.45), Romain Bardet (1.05) en Richie Porte (1.08) liep wel terug.

"Ze jagen op me. Ik heb aardig wat tijd prijs gegeven. Dat is jammer, maar ik heb nog steeds een voorsprong. Die moeten ze eerst maar eens zien goed te maken. Gelukkig heb ik de laatste dertig kilometer van de etappe al verkend, maar ook daarvoor zal het zwaar worden."