Giant-Alpecin, de wielerploeg van onder anderen Tom Dumoulin, heeft Sunweb gepresenteerd als de nieuwe hoofdsponsor vanaf volgend seizoen. 

De Duitse formatie maakte maandag op de eerste rustdag van de Tour de France op tweeduizend meter hoogte in het sanctuarium van Meritxell in Andorra bekend dat Sunweb zich voor ten minste drie jaar verbonden heeft aan het team.

Sunweb was sinds vorig jaar al een van de sponsors van de van oorsprong Nederlandse ploeg, die sinds de komst van Alpecin als mede-naamgever in 2015 op een Duitse licentie rijdt. De touroperator hoopt met de wielerploeg de bekendheid, onder meer in Duitsland, verder te verbeteren.

"Dit is groot nieuws voor ons", zei de Nederlandse teambaas Iwan Spekenbrink. "Het gaat niet alleen om een nieuwe sponsor, maar ook om een nieuwe partner. Giant is bereid om een stapje terug te doen, daar zijn we dankbaar voor.''

Het Duitse shampoomerk Alpecin was de laatste twee jaar samen met Giant de naamgevende sponsor van het team van Spekenbrink. Daarvoor heette de ploeg Skil-Shimano (2006-2011), Argos-Shimano (2012-2013) en Giant-Shimano (2014). 

Het is nog niet bekend hoe de ploeg volgend jaar gaat heten, maar Sunweb zal de belangrijkste naamgever zijn. De naamswijziging gaat op 1 januari in.

Nederlanders

Het team boekte de laatste jaren onder anderen succes met Marcel Kittel in de massasprints, met John Degenkolb in de voorjaarsklassiekers en met Dumoulin in de grote rondes. 

De Limburger won zondag nog de zware negende etappe van de Tour, waardoor hij in een periode van één jaar ritzeges heeft geboekt in achtereenvolgens de Ronde van Spanje, de Ronde van Italië en de Ronde van Frankrijk.

Naast Dumoulin rijden momenteel ook de Nederlanders Laurens ten Dam, Roy Curvers, Ramon Sinkeldam en Albert Timmer namens Giant-Alpecin in de Tour.

"Ik ben heel blij dat Iwan erin geslaagd is is om een misschien nog wel grotere sponsor te vinden dan we al hadden, dat is in het huidige wielrennen toch wel heel speciaal", aldus Dumoulin. "Ha, en voor mezelf ben ik natuurlijk ook blij want zij moeten vanaf volgend jaar mijn salaris betalen."