Wielrennen

Van Avermaet verwacht dat achtste Touretappe te zwaar voor hem wordt

Greg van Avermaet wilde vrijdag in de zevende etappe van de Ronde van Frankrijk vooral zijn gele trui verdedigen. Toch vond de Belgische renner van BMC zich zomaar terug in een kopgroep en finishte hij in de eerste Pyreneeënrit als vijfde achter ritwinnaar Steve Cummings.

"Ik was tevreden geweest als ik het geel had behouden, nu heb ik zelfs mijn voorsprong in het klassement uitgebreid'', klonk het enigszins verbaasd voor de microfoon van Sporza.

Het duurde even voordat de kopgroep was ontstaan. "We probeerden de etappe te controleren, maar andere ploegen bleven aanvallen. Uiteindelijk ben ik zelf maar meegegaan in de ontsnapping. Dat was de juiste beslissing. Ik heb intuïtief gekoerst'', vertelde Van Avermaet, die wel diep had moeten gaan.

"Meestrijden om de ritzege zat er niet in. Dat wist ik meteen toen ik Cummings zag gaan. Ik moet dit niet te vaak doen.''

Van Avermaet rijdt zaterdag voor de derde dag in het geel. "Ik denk dat die etappe te zwaar is. Eén klim kan ik overleven, maar als de klassementsmannen aanvallen, zal het over zijn. Dan wil ik zo goed mogelijk herstellen om misschien in de derde week nog voor een ritzege te gaan.''

Lees meer over:
Tip de redactie