Na Marcel Kittel vertrekt ook John Degenkolb bij Giant-Alpecin. Dat heeft de 27-jarige Duitse renner vrijdag via zijn management bevestigd.

Naar verwachting zal Degenkolb een contract tekenen bij het Amerikaanse Trek-Segafredo waar hij Fabian Cancellara moet opvolgen als klassiekerspecialist. De Zwitser stopt na dit seizoen met wielrennen.

Het vertrek van Degenkolb aan het einde van dit seizoen volgt een jaar na het opstappen van Kittel, die naar Etixx-Quick Step overstapte. De transfer lijkt een voorbode van het vertrek van Alpecin als geldschieter.

De Duitse shampoofabrikant is bezig aan het tweede jaar als naamsponsor van de van oorsprong Nederlandse ploeg. Maandag presenteert teambaas Iwan Spekenbrink in ieder geval een nieuwe geldschieter voor zijn team.

Degenkolb, tot nu toe onopvallend in de Tour, won vorig jaar Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix. Dit jaar sukkelde hij lang met de naweeën van een ernstig trainingsongeval.

"Als John heeft besloten dat hij vertrekt bij ons, dan is dat oké. Zo is het leven. We hadden hem graag bij de ploeg gehouden", reageerde Spekenbrink, die aangaf voor versterkingen ook in Duitsland te blijven zoeken.