Kruijswijk twee jaar langer bij Lotto-Jumbo

Steven Kruijswijk rijdt ook de komende twee jaar voor Lotto-Jumbo. De 29-jarige Brabander heeft zijn aflopende contract bij de Nederlandse wielerploeg met twee jaar verlengd.

Kruijswijk rijdt sinds 2010 voor de ploeg, destijds onder de naam Rabobank. Eerder dit jaar droeg hij lang de roze trui in de Giro d'Italia, maar werd hij door een val uiteindelijk vierde. Een jaar eerder werd hij al knap zevende.

"Na afgelopen jaar ben ik vol vertrouwen dat ik met deze ploeg op het hoogste niveau kan strijden. Voor nu richt ik me op trainingen en mijn volgende doel. Dat zal de Vuelta zijn", laat Kruijswijk vanuit Andorra weten.

Er was veel belangstelling voor Kruijswijk, die in de voorbije weken aangaf dat er wel iets moest veranderen bij Lotto-Jumbo. Hij vond dat de ploeg meer moet inzetten op het klassement.

De formatie heeft hem er van kunnen overtuigen dat dit het geval zal zijn. ''Hij heeft veel vertrouwen in de klassementstrein van de formatie'', meldt de ploegleiding. ''In de Giro heeft Steven de bevestiging gevonden dat hij verder wil met het team van mensen met wie hij samenwerkt.''

''Het team heeft met de klassementstrein en de sprinttrein een ambitieus plan richting 2018'', beaamt Kruijswijk.

Video: Steven Kruijswijk bevestigt nieuw contract

Beeld: Team LottoNL-Jumbo

Zeer tevreden

Technisch directeur Nico Verhoeven reageert zeer tevreden. ''Steven is een mooi voorbeeld van de talentontwikkeling binnen ons team. We hebben met Steven een sterke klassementsrenner die afgelopen Giro met zijn geweldige prestaties heeft laten zien wat hij in zijn mars heeft.''

Lotto-Jumbo rijdt momenteel zonder Kruijswijk in de Tour de France. Wilco Kelderman is in Frankrijk kopman van de Nederlandse formatie.

Ook Kelderman is blij met het nieuws. "Ik had het wel verwacht, want hij zit hier goed. Hij heeft een geweldige Giro gereden en ziet dat hij hier kan doorgroeien, misschien zelfs de Giro kan winnen."

Lees meer over:
Tip de redactie