Dylan Groenewegen hoopt maandag in de waarschijnlijke massasprint van de derde Touretappe de lessen uit de mislukte eerste sprint van zaterdag toe te passen.

"De grootste les van zaterdag is dat we echt goed samen moeten blijven en dat we misschien iets eerder bij elkaar moeten gaan zitten. Want op het einde kun je niet echt meer opschuiven", aldus Groenewegen voor de start van de derde rit in Granville.

De 23-jarige Tourdebutant kwam in de eerste etappe van de Ronde van Frankrijk niet aan sprinten toe. Dat kwam mede door een valpartij in de finale van knecht Timo Roosen, maar ook doordat de 'sprinttrein' van Lotto-Jumbo te vroeg op kop kwam en elkaar vervolgens kwijtraakte.

"Vandaag willen we z'n allen van voren zitten en op anderhalve kilometer van de streep zullen we proberen er langs te komen. Dan is het hopen dat ik goed word afgezet", zegt Groenewegen. "Alle sprinters doen mee, dus het is hier een stuk drukker dan in andere koersen. Daar moeten we als ploeg mee leren omgaan."

Een voordeel voor de Nederlands kampioen is dat Roosen zich na zijn valpartij goed genoeg lijkt te voelen om zijn werk te kunnen doen in de finale. "Timo zegt dat hij zich fit genoeg voelt, hij gaat ervan uit dat hij vandaag gewoon goed zal zijn."

Bocht

Het lastigste van de sprint in Angers lijkt op papier de laatste haakse bocht naar rechts, die op driehonderd meter van de streep ligt.

"Het droomscenario is dat mijn ploeggenoot Robert Wagner als eerste door die bocht gaat met mij in zijn wiel, en dat ik op tweehonderd meter van de streep kan aangaan. Maar we hebben ook afgesproken dat als we moeten improviseren, dat Wagner zal proberen om me op de derde of vierde positie af te zetten in de bocht."

Groenwegen moet dan wel voldoende hersteld zijn van de rit van zondag, waarin hij het zwaar had in de lastige finale. "Het was pittiger dan ik had verwacht. Er was me gezegd: neem maar een extra rustdagje, maar zo voelde het niet."

"Ik voelde zondag dat ik niet heel veel power had, maar daarbuiten voel ik me wel goed. Hopelijk lag mijn mindere dag aan het virusje waarmee ik in de dagen voor de Tour kampte en is het vandaag weer beter."

Vanmarcke

Lotto-Jumbo weet dat het tegen topsprinters als Marcel Kittel, André Greipel en Mark Cavendish - de winnaar van zaterdag - heel lastig zal zijn voor Groenewegen om te winnen.

"Voor een etappezege zou alles perfect moeten meezitten voor ons", aldus Sep Vanmarcke, een van 'wagonnetjes' in de sprinttrein van de Nederlandse formatie. "We mogen al blij zijn als Dylan een keer op het podium kan rijden, dat zou super zijn."

"Het is heel hectisch in de Tour, gekkenwerk eigenlijk, en wij zijn nog maar een beginnende ploeg in dit sprintwerk. Maar Dylan heeft de sprintkracht, hopelijk kan hij daarmee opboksen tegen de andere mannen."