Met een lastig klimmetje in de laatste kilometers en finish heuvelop lijkt het profiel van de tweede Touretappe zeer geschikt voor Tom-Jelte Slagter. De Groninger hoopt zondag dan ook op een goed resultaat.

"Dit is een mooie etappe voor mij", aldus de 27-jarige Slagter in de regenachtige startplaats Saint-Lô in gesprek met NU.nl. "Ik zie dit zeker als een kans."

Voor zijn ploeg Cannondale is het beschermen van het klassement van kopman Pierre Rolland de prioriteit in de 183 kilometer lange rit naar Cherbourg-en-Cotentin.

"We moeten in ieder geval zorgen dat Pierre nergens tijd verliest", zegt Slagter, die na 2014 bezig is aan zijn tweede Tour. "Maar ik zal ook worden beschermd gedurende de rit en als de mogelijkheid er is, dan mag ik voor mijn eigen kansen gaan."

Sprinters

De tweede rit kent op anderhalve kilometer van de streep een col van derde categorie en de laatste zevenhonderd meter gaan ook omhoog, met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,7 procent.

"In de laatste klim zit een stukje van 14 procent, maar hoe lang dat precies is, zien we pas als we er zijn", stelt Slagter. "Het zal in ieder geval niet makkelijk zijn. Voor echte sprinters is het te zwaar, maar voor renners als Michael Matthews zal het wel goed zijn."

De finish van de tweede rit van de Ronde van Frankrijk wordt verwacht tussen 17.05 uur en 17.35 uur.