Giant-Alpecin wil zondag in de lastige tweede etappe van de Tour de France vooral voorkomen dat kopman Warren Barguil tijd verliest, al sluit ploegleider Marc Reef niet helemaal uit dat Tom Dumoulin voor de dagzege zal rijden.

"Barguil zal in eerste instantie onze man zijn zondag ", aldus Reef in gesprek met NU.nl. "Voor zijn klassement is het belangrijk dat hij geen tijd verliest. En wie weet kan Dumoulin voor een goed dagresultaat gaan."

De tweede rit van de Ronde van Frankrijk van Saint-Lô naar Cherbourg-en-Cotentin kent een redelijk vlakke aanloop, maar een lastige finale.

Op anderhalve kilometer van de streep ligt de top van de Côte de La Glacerie, een klimmetje met een lengte van 1,9 kilometer, een gemiddeld stijgingspercentage van 6,5 en steilste stukken van 14 procent. De laatste zevenhonderd meter zijn bovendien ook nog heuvelop.

"De winnaar zal ook de gele trui pakken", voorspelt Reef. "En ik denk dat renners als Edvald Boassen Hagen, Michael Matthews en Peter Sagan de favorieten zijn op deze aankomst."

Degenkolb

Normaal zou Giant-Alpecin-renner John Degenkolb ook in dat rijtje passen, maar de Duitser is na zijn trainingsongeluk in januari nog steeds niet helemaal de oude.

"John heeft al heel vaak aangetoond dat hij bij een aankomst met meerdere kilometers omhoog meekan met mannen als Sagan en Matthews. Maar hij is nog niet helemaal honderd procent, dus dat mogen we nu niet van hem verwachten. De focus zal op Barguil en Dumoulin liggen", stelt Reef.

Giant-Alpecin was in zijn eerste Tours met Marcel Kittel en Degenkolb vooral een sprintploeg, maar de Duitse formatie hoopt dit jaar met de Fransman Barguil op een plek in de top vijftien van het eindklassement.

"De focus ligt nu meer op een klassement, dat is een gegeven. We hebben daar ook meer renners voor meegenomen", aldus Reef. "Onze focus op de sprint is daardoor wat minder, maar we willen nog steeds wel voor een resultaat gaan met John."

De officiële start van de tweede etappe, met Mark Cavendish voor het eerste in de gele trui, is zondag om 13.00 uur. De finish wordt verwacht tussen 17.05 uur en 17.30 uur.