Alberto Contador heeft door zijn harde valpartij zaterdag in de eerste etappe van de Tour de France veel pijn aan de rechterkant van zijn lichaam, maar de Spaanse klassementsrenner heeft goede hoop dat hij helemaal hersteld is als over een week de Pyreneeënetappes beginnen.

"Ik hoef in ieder geval niet naar huis'', zei Contador na een bezoekje aan de dokter, die geen breuken aantrof bij de tweevoudig Tourwinnaar. "Hopelijk kom ik de komende dagen goed door en ben ik hersteld voor we de bergen in gaan.''

De 33-jarige Tinkoff-kopman smakte op zo'n 80 kilometer van de finish bij Utah Beach hard onderuit. Hij zat voorin het jagende peloton toen voor hem een BMC-renner viel waardoor Contador onderuit ging.

"Ik viel hard op de stenen. De hele rechterkant van mijn lichaam is geschaafd en gekneusd, van mijn enkel tot aan mijn schouder. Zeker de schouder doet veel pijn, daar maak ik me wel een beetje zorgen over. Maar ik wil optimistisch zijn en herstellen.''

Video: Toeschouwer filmt harde valpartij Contador

De Jongh

De Nederlands Tinkoff-ploegleider zei kort na de finish van de rit over 188 kilometer al dat het waarschijnlijk meeviel. 

"Alberto zei zelf ook dat het oké was. Alleen de wond even schoonmaken. Maar ik heb nog niet met de dokter kunnen spreken", vertelde De Jongh.

In de Tour van 2014 kwam Contador ook hard ten val en toen betekende dat het einde van zijn ronde. "Dat schoot nu ook weer even door mijn hoofd", vertelde De Jongh.

"We hebben onmiddellijk gezegd dat ploeggenoten hem moesten gaan halen. Je weet op zo'n moment ook niet of het peloton de benen enigszins stilhoudt, maar dat gebeurde gelukkig wel."

Yates

Ook Sean Yates, de Britse ploegleider van Tinkoff, was na afloop redelijk positief. "Dit is natuurlijk verre van ideaal", besefte Yates. "Maar aan de andere kant duurt het nog even voordat de bergen komen. Alberto heeft nog genoeg tijd om te herstellen."

Zondag gaat de Tour verder met een etappe over 183 kilometer van Saint Lô naar Cherbourg-Octeville. De rit is grotendeels vlak, maar kent in de finale een heuvelachtig verloop.