Peter Sagan rijdt vanaf volgend seizoen voor de Duitse ploeg Bora-Hansgrohe. De Slowaakse wereldkampioen (26) verruilt Tinkoff voor de Pro-Continental formatie.

Dat meldt de Belgische krant Het Nieuwsblad. Sagan moest op zoek naar een nieuwe ploeg, nadat bekend werd dat de Russische ploegeigenaar Oleg Tinkov zijn team gaat verkopen.

Sagan neemt met ploeggenoot Rafal Majka (26) nog een andere grote naam mee naar Bora-Hansgrohe. De Poolse kampioen won drie etappes in de Tour de France en was in 2014 de beste in het bergklassement.

Ook Sagans broer Juraj, de Slowaken Michael Kolar en Erik Baska en Sagans persoonlijke verzorger en zijn woordvoerder gaan mee naar Bora-Hansgrohe.

Met het aantrekken van Sagan en Majka mikt  Bora-Hansgrohe zonder twijfel op World Tour-status. Daarmee zou de ploeg niet afhankelijk zijn van wildcards om deel te nemen aan de grote wedstrijden. De formatie gaat nu nog door het leven als Bora-Argon 18.

Specialized

Volgens Het Nieuwsblad speelt fietsfabrikant Specialized een grote rol in de transfer, door een flink deel van de kosten en het miljoenensalaris van Sagan te dekken.

Ook het bedrijf Bora, dat kookplaten maakt, zou flink investeren in de ploeg. De andere sponsor Hansgrohe is een grote Duitse fabrikant van sanitaire producten.

De overstap van Sagan is nog niet formeel, omdat de internationale wielerbond UCI pas vanaf 1 augustus transfers toestaat. De Slowaak begint zaterdag aan de Tour de France als gedeeld kopman bij Tinkoff, een rol die hij deelt met Alberto Contador.