Wielrennen

Vijftien Nederlanders van start in Tour de France

Vijftien Nederlandse wielrenners staan zaterdag op Mont Saint-Michel aan de start van de Tour de France.

Dat zijn er vijf minder dan vorig jaar, toen in Utrecht liefst twintig coureurs in eigen land begonnen aan de Ronde van Frankrijk.

Giant-Alpecin is de Nederlandse hofleverancier in de 103e editie van de Tour. De Duitse ploeg met Nederlandse roots stuurt Laurens ten Dam, Roy Curvers, Tom Dumoulin, Ramon Sinkeldam en Albert Timmer naar Frankrijk.

De enige Nederlandse formatie in de Tour, Lotto-Jumbo, staat met vier landgenoten aan de start: kopman Wilco Kelderman en de debutanten Bert-Jan Lindeman, Dylan Groenewegen en Timo Roosen.

Cannondale

De Amerikaanse ploeg Cannondale telt drie Nederlanders: Sebastian Langeveld, Tom-Jelte Slagter en Dylan van Baarle. De andere geselecteerde landgenoten voor de Tour zijn Wout Poels (Sky), Bauke Mollema (Trek-Segafredo) en Stef Clement (IAM Cycling).

De Tour start zaterdag met een overwegend vlakke etappe langs de Franse westkust over 188 kilometer, van Mont Saint-Michel naar Utah Beach. De verwachting is dat strijd om de ritzege én de eerste gele trui uitdraait op een massasprint.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie