Sebastian Langeveld hoopt dat hij zaterdag in Mont Saint-Michel voor de vijfde keer in zijn carrière aan de start zal verschijnen van de Tour de France.

"De Tourselectie wordt maandag bekendgemaakt en ik hoop natuurlijk dat ik er dan bij zit", aldus Langeveld in gesprek met NU.nl. "We zijn vrijdag teruggekomen van een hoogtestage en het voelde zaterdag goed op het NK."

De 31-jarige renner van Cannondale reed de Ronde van Frankrijk ook in 2008, 2012, 2014 en 2015, met een 131e plaats in het eindklassement van zijn eerste Tour als beste resultaat. Vorig jaar moest de Zuid-Hollander in de vijftiende etappe opgeven vanwege maag- en darmklachten.

De Fransman Pierre Rolland, tweevoudig ritwinnaar in de Tour en vorig jaar tiende in het eindklassement, zal bij afwezigheid van Andrew Talansky de kopman zijn van de Amerikaanse ploeg.

De Nederlanders Tom-Jelte Slagter en Dylan van Baarle hebben ook een goede kans om in de definitieve selectie van negen man te zitten.

Wippert

Langeveld, Slagter en Van Baarle wilden zaterdag hun teamgenoot Wouter Wippert aan de Nederlandse titel helpen, maar de 25-jarige sprinter moest op de Brouwersdam genoegen nemen met een tweede plaats achter Dylan Groenewegen.

"We hadden tegen Wouter gezegd dat het enige wat hij moest doen, was gokken op een sprint", zegt Langeveld. "Dylan, Tom-Jelte en ik hebben geprobeerd te koersen en in ontsnappingen te zitten, maar er net niet genoeg wind."

"Ik denk dat we tevreden moeten zijn met een tweede plaats voor Wouter. Je wilt natuurlijk altijd het hoogst mogelijk eruit halen, maar het was een attractieve koers met denk ik een heel mooie en verdiende winnaar."

"Groenewegen is gewoon aan een heel sterk seizoen bezig, hij heeft al een paar keer echte topsprinters geklopt. En we krijgen het rood-wit-blauw in de Tour te zien, dus dat is alleen maar mooi."