Victor Campenaerts heeft zich donderdag gekroond tot nieuwe kampioen tijdrijden van België. De renner van Lotto-Jumbo legde het 38 kilometer lange parcours rond Mol-Postel als snelste af.

Het verschil met nummer twee Yves Lampaert was klein. De coureur van Etixx-QuickStep was slechts drie tellen trager. Ben Hermans (BMC) eindigde als derde op twaalf seconden van Campenaerts.

Voor de 24-jarige Vlaming is het zijn eerste zege voor Lotto-Jumbo. Campenaerts koerst sinds begin dit seizoen voor de Nederlandse formatie.

Vorig jaar ging de Belgische nationale titel op de tijdrit naar Jurgen Van Den Broeck. In Frankrijk pakte Thibaut Pinot voor de eerste keer de nationale titel op de individuele tijdrit.

De kopman van FDJ voor de aankomende Tour de France troefde op het 49 kilometer lange parcours rond Vesoul zijn ploeggenoot Anthony Roux met ruim verschil af. Pinot was liefst 49 seconden sneller.

Tony Gallopin (Lotto-Soudal) reed op 1.18 minuut de derde tijd. Topfavoriet Jérome Coppel belandde net naast het podium.