Katusha-kopman Joaquim Rodriguez krijgt in de Tour hulp van Jurgen Van den Broeck en Ilnur Zakarin. Lampre-Merida gaat met een internationaal gezelschap naar de Ronde van Frankrijk.

In de Tour-selectie van Katusha werd toch een plek ingeruimd voor Van den Broeck. De Belg was lang niet zeker van deelname in Frankrijk.

De 33-jarige Van den Broeck, vorig jaar nog thuisgelaten door zijn toenmalige ploeg Lotto Soudal, heeft zich volgens zijn ploeg voldoende bewezen in de Ronde van Californië en het Critérium du Dauphiné.

Zakarin maakte vorige maand nog indruk in de Giro. De 26-jarige Rus leek af te stevenen op een topvijfklassering in Italië, maar haalde de finish niet in de laatste etappe.

Kopman Rodriguez won vorig jaar twee etappes in de Tour. Katusha gokt echter niet alleen op de Spanjaard in Frankrijk. De Noor Alexander Kristoff moet zich laten zien in de sprints.

De Deen Michael Mörkov, de Oostenrijker Marco Haller, de Italiaan Jacopo Guarnieri en de Spanjaarden Alberto Losada en Angel Vicioso completeren de ploeg van Katusha.

Lampre

Lampre verschijnt met negen renners uit zeven verschillende landen in Frankrijk. Rui Costa is de kopman. De Portugees won al drie ritten in de Tour.

Costa krijgt hulp van de Italianen Matteo Bono en Davide Cimolai. Slovenië is met Luka Pibernik en Jan Polanc ook met twee rijders vertegenwoordigd.

De Japanner Yukiya Arashiro, Kroaat Kristijan Durasek, Zuid-Afrikaan Louis Meintjes en Ethiopiër Tsgabu Gebremaryam Grmay completeren de Tour-ploeg van Lampre-Merida.

De Ronde van Frankrijk gaat op zaterdag 2 juli van start op Mont Saint-Michel.