Robert Gesink kent een moeizaam herstel na zijn val van een week geleden in de Ronde van Zwitserland. De renner van Lotto-Jumbo had gehoopt dat hij sneller weer fit zou zijn.

De 30-jarige Gesink kwam tijdens de eerste etappe van de rittenkoers hard ten val en kwam daarbij op zijn hoofd terecht. Hij liep onder meer schaafwonden en een hoofdtrauma zonder complicaties op.

"Mijn herstel verloopt nog niet zoals gehoopt. Vandaag heb ik de training na een uur afgebroken. In overleg met de medische staf bekijken we het nu dag voor dag", aldus Gesink vanuit Girona.

De Varssevelder herstelt in de Spaanse stad, waar hij grote delen van het jaar woont. Het is nog altijd niet duidelijk of hij op tijd fit is voor de Tour de France.

Gesink behoort vooralsnog wel tot de voorselectie van Lotto-Jumbo. De Tour begint op zaterdag 2 juli in Mont Saint-Michel.

Spelen

Voor Gesink is de Tour het enig overgebleven doel van dit seizoen nadat hij buiten de selectie viel voor de Olympische Spelen.

In Frankrijk wil hij weer gaan voor een goed klassement. Vorig jaar eindigde Gesink als zesde in het eindklassement. In 2010 werd hij al eens vierde.