Wielrennen

Kelderman vierde in tijdrit Ronde van Zwitserland, Barguil verliest gele trui

Wilco Kelderman heeft zich zaterdag in de individuele tijdrit van de Ronde van Zwitserland goed hersteld van zijn matige optreden vrijdag. Warren Barguil verloor zijn gele trui aan Miguel Angel Lopez.

Kelderman eindigde in de ruim 16 kilometer lange tijdrit knap als vierde, vlak achter Fabian Cancellara. De Nederlander moest 21 seconden toegeven op ritwinnaar Ion Izagirre. De Colombiaan Lopez klokte de tweede tijd in Davos en nam de leiderstrui over van Barguil.

De renner van Astana heeft in het algemeen klassment acht seconden voorsprong op Andrew Talansky. Izagirre is derde op zestien seconden.

Barguil eindigde in de tijdrit als 21e op bijna een minuut van Izagirre en zakte naar de vierde plaats.

Kelderman raakte vrijdag na een slechte dag zijn gele trui kwijt, maar steeg door zijn goede tijdrit weer enkele plekken in het klassement. De kopman van Lotto-Jumbo staat nu zesde met een achterstand van 1.21 op Lopez.

Koen Bouwman

Koen Bouwman, ploeggenoot van Kelderman bij Lotto-Jumbo, viel net buiten de top tien. Het 22-jarige talent werd twaalfde op 42 seconden van Izagirre. Bouwman bleef wereldkampioen tijdrijden Vasil Kirijenka uit Wit-Rusland nipt voor.

Zondag staat de laatste rit in de Ronde van Zwitserland op het programma. De etappe gaat over 117 kilometer en kent twee zware beklimmingen. Zowel start als aankomst is in Davos.

Tip de redactie