Wielrennen

Wesley Kreder klopt medevluchters in tweede rit Ster ZLM Toer

Wesley Kreder heeft donderdag de tweede rit op zijn naam geschreven in de Ster ZLM Toer. Bryan Coquard won de eerste etappe van de Route du Sud.

In de straten van Oss rekende de 25-jarige Kreder (Roompot Oranje Peloton) in de sprint af met Twan van den Brand. Merijn Korevaar werd derde in Brabant.

Vrijwel de hele dag jaagde het peloton op vier koplopers. Kreder, Van den Brand, Korevaar en Jasper Hamelink sloegen al vroeg een gat, maar de voorsprong werd nooit veel groter dan vijf minuten.

Het kwartet zag de voorsprong steeds verder teruglopen, maar wist de meute toch nipt voor te blijven. Alleen Hamelink kon zijn drie medevluchters niet volgen in de laatste omloop door Oss.

Woensdag werd de proloog gewonnen door Jos van Emden. De renner van Lotto-Jumbo behield de leiding in het algemeen klassement.

De Ster ZLM Toer, een typische sprinterskoers, duurt nog tot en met zondag. Vrijdag volgt met 210 kilometer de langste etappe met start en finish in Buchten.

Route du Sud

De eerste etappe van de Route du Sud was een prooi voor Coquard. De Fransman bleef zijn landgenoot Arnaud Démare en de Spanjaard José Joaquin Rojas voor in de massasprint in Bessieres.

Nairo Quintana, die lange tijd op kop reed met de Fransman Quentin Jauregui, pakte onderweg wat bonificatieseconden en staat na de eerste rit derde in het klassement van de Franse rittenkoers.

Op 45 kilometer van de eindstreep werden Quintana en Jauregui ingerekend, waarna alleen de Spanjaard Aritz Bagues nog een vergeefse poging waagde. In de massasprint toonde Coquard zich voor de twaalfde keer dit seizoen de snelste.

Vrijdag staan er een heuvelachtige tweede etappe én individuele tijdrit op het programma.

Tip de redactie