Wielrennen

Vos leidt klassement in Aviva Women's Tour, dagwinst Pieters

Amy Pieters heeft donderdag de tweede etappe in de Aviva Women's Tour op haar naam geschreven. Marianne Vos nam de leiding in het algemeen klassement.

De Nederlandse was in aankomstplaats Statford-upon-Avon de snelste in de sprint. Lisa Brennauer uit Duitsland eindigde als tweede, voor Vos.

Vos nam dankzij verdiende bonificatieseconden de leiding in het algemeen klassement over van Christine Majerus. De Luxemburgse was woensdag in de eerste rit de rapste. Vos, die toen tweede werd, heeft nu in het klassement drie seconden voorsprong op Majerus. Pieters is derde op zeven tellen.

De etappe werd donderdag gekleurd door heel wat aanvalspogingen. Het duo Amalie Dideriksen (Denemarken) en Malgorzata Jasinska (Polen) zou uiteindelijk het langst voorop blijven. Op 17 kilometer van het einde werd het duo echter ingerekend door het peloton.

Ondanks nog enkele late uitvalspogingen sprintte een groep van 28 rensters om de zege. Die werd dus gewonnen door Pieters, al was een finishfoto nodig om dat duidelijk te maken.

Eerste seizoenszege

Voor de 25-jarige Pieters is het na tal van ereplaatsen, onder meer in de GP Le Samyn, Gent-Wevelgem en een derde plaats in de tweede rit in de Ronde van Qatar, haar eerste zege van het seizoen.

De Aviva Women's Tour is een vijfdaagse etappekoers die zondag eindigt in Kettering en deel uitmaakt van de nieuwe WorldTour voor vrouwen. Vos was in 2014 nog eindwinnaar van de wedstrijd.

Tip de redactie