Bauke Mollema is zondag voortijdig uit het Critérium du Dauphiné gestapt. De renner van Trek-Segafredo was zaterdag in de voorlaatste etappe op grote achterstand gefinisht en verdween daardoor uit de top van het klassement.

Mollema verklaarde dat hij last had gekregen van een keelontsteking. "Ik wist vanwege die klachten zaterdag al snel dat ik niet in staat was om stand te houden in de top tien. Ik heb daarom geen risico genomen en ben niet vol gas gaan rijden voor een twintigste of dertigste plaats. Ik heb de rit in mijn eigen tempo uitgereden.''

Mollema ging zondag nog van start maar hield het bij de bevoorrading voor gezien. "Ik voelde me iets minder slecht, maar kon nog steeds niet mee bij de twintig besten. Ik besloot dat het beter was om niet koste wat kost de wedstrijd uit te rijden." 

"Ik moet nu aan mijn herstel gaan werken. Mijn keel was ontstoken, maar over het algemeen voel ik me goed. Maar herstellen kost energie en die kwam ik in mijn benen tekort.''

Mollema neemt een paar dagen rust en gaat dan in de Alpen op hoogte trainen voor de Tour de France, die op 2 juli begint.