Wielrennen

Contador maakt zich geen zorgen na mindere dag in Dauphiné

Alberto Contador kon vrijdag niet meekomen met concurrenten Chris Froome en Richie Porte in de laatste kilometers van de vijfde rit in het Critérium du Dauphiné, maar de Spanjaard maakt zich daar geen zorgen over.

Froome won de etappe die eindigde in skistation Vaujany en nam de leiding in het klassement over van Contador, die twintig seconden later finishte.

"In de finale probeerde ik om Chris en Richie te volgen. Ik weet dat ik sterkere benen moet hebben. Dat zei ik voor de wedstrijd al", toonde de 33-jarige Contador zich zelfbewust.

De renner van Tinkoff probeerde er het positieve uit te halen. "Ik ben wel blij dat het gat niet heel groot was en het zal iedere dag beter gaan. Morgen weer een dag. We zullen zien."

Zaterdag wacht de renners een bergetappe over 141 kilometer met drie beklimmingen van de eerste categorie en een van de buitencategorie. De start is in La Rochette en de eindstreep is getrokken in Méribel.

Tour

Contador rijdt de Dauphiné als voorbereiding op de Tour de France. De tweevoudig Tourwinnaar denkt dat hij langzaam naar zijn topvorm zal toegroeien.

"Ik weet zeker dat het vanaf nu beter zal gaan. De Tour is het doel, dat heb ik altijd benadrukt. Ik bouw hier snelheid op en zal na de Dauphiné nog wat extra werk verrichten. Het belangrijkste is nu om te herstellen voor morgen."

De Dauphiné duurt nog tot en met zondag. De Tour start op 2 juli in Mont Saint-Michel.

Tip de redactie