Vincenzo Nibali blijft hopen op de eindzege in de Giro d'Italia. De Italiaan sloeg vrijdag, mede door de val van Steven Kruijswijk, een belangrijke slag in het klassement.

De kopman van Astana soleerde in de zware Alpenrit naar de zege. In het klassement geeft hij als nummer twee 44 seconden toe op leider Esteban Chaves.

"In het hooggebergte voel ik me goed. Ik ben meer op mijn gemak tijdens de lange beklimmingen dan bij de kortere", aldus Nibali volgens Cyclingsnews.com.

"Uiteindelijk was het een goede dag, maar makkelijk was het niet. Misschien geloofde ik eerder niet eens in mezelf, maar diep van binnen hoopte ik dat er zoiets zou gebeuren."

Nibali kijkt met vertrouwen uit naar de rit van zaterdag. Er wordt 134 kilometer afgelegd tussen Guillestre en Sant'Anna di Vinadio, waarbij er onder meer drie beklimmingen van de eerste categorie wachten.

"De rit zal ongeveer hetzelfde zijn als die van vrijdag. We zullen zien hoe het gaat lopen en moeten weer gefocust zijn. Het wordt sowieso weer zwaar, maar ik heb vertrouwen."

Kruijswijk

Nibali profiteerde vrijdag optimaal van de val van Kruijswijk, die in de afdaling van de Agnello door een stuurfout tegen het asfalt smakte en door de opgelopen achterstand zijn roze leiderstrui kwijtraakte.

"Ik zag al dat Kruijswijk bergop niet heel goed ging. Ik versnelde en daalde vervolgens snel. Toen hij viel, veranderden we onze strategie."

Na dit rit van zaterdag wacht zondag de laatste etappe met aankomst in Turijn. Nibali won de Giro al eens in 2013.

Bekijk alle etappe-uitslagen en klassementen in de Giro