Tom Dumoulin is opgenomen in de veertienkoppige voorselectie van Giant-Alpecin voor de Tour de France.

De 25-jarige Dumoulin stapte vorige week wegens een zitvlakblessure in de elfde etappe uit de Giro d'Italia. Zijn ploeg meldde toen dat er pas in een later stadium een besluit genomen zal worden over het programma van de tijdrijder in de rest van het seizoen.

Het hoofddoel van de Limburger dit jaar is de olympische tijdrit in augustus in Rio de Janeiro. Hij liet al eerder weten dat het klassement in de Tour daarom dit seizoen sowieso geen prioriteit zal genieten.

Naast Dumoulin zijn er nog vijf Nederlanders opgenomen in de voorselectie: Roy Curvers, Koen de Kort, Ramon Sinkeldam, Laurens ten Dam en Albert Timmer.

Ook John Degenkolb, die aan het begin van het jaar hard ten val kwam bij een aanrijding met een auto tijdens een trainingsrit, staat op de lijst. Warren Barguil is de beoogde kopman van de Duitse formatie.

De Tour de France begint op 2 juli. "Ons doel is om een etappe te winnen en dat moet met deze renners tot de mogelijkheden behoren", aldus coach Adriaan Helmantel.

Volledige voorselectie Giant-Alpecin: Roy Curvers, Koen de Kort, Tom Dumoulin, Ramon Sinkeldam, Laurens ten Dam, Albert Timmer (allen Ned), Nikias Arndt, John Degenkolb, Johannes Fröhlinger, Simon Geschke (allen Dui), Warren Barguil (Fra) Tobias Ludvigsson (Zwe), Georg Preidler (Oos) en Zico Waeytens (Bel).