Rozetruidrager Steven Kruijswijk begint met een ruime voorsprong aan de laatste week van de Giro d'Italia, maar zijn concurrenten Vincenzo Nibali en Alejandro Valverde geloven dat ze de leidende positie van de Nederlander nog kunnen aanvallen.

"De strijd is nog niet gestreden", benadrukt Nibali, die zondag veel tijd verloor in de klimtijdrit en van de tweede naar de derde plaats in het klassement zakte op 2 minuten en 51 seconden van Kruijswijk. "Ja, het gat is groot, maar er kan nog veel gebeuren in de laatste week."

"Vandaag verloor ik tijd, zaterdag was het Valverde en misschien overkomt dat Kruijswijk dinsdag op de dag na de rustdag. Het gaat voorlopig niet zoals ik gehoopt had, maar je kunt de huidige stand alleen maar accepteren."

Valverde herstelde zich met een derde plaats in de chronorace van zijn inzinking in de koninginnenrit van zaterdag. De 36-jarige Spanjaard staat nu vierde in het klassement op 3.29 van het roze.

"Zaterdag was niet mijn beste dag, maar zondag voelde ik me al weer een stuk beter", aldus de kopman van Movistar. "Ik ben een vechter en ik zal blijven vechten. We zitten nog steeds in de race, de bergen die er nog aankomen zijn anders dan de bergen die we al gehad hebben."

Rustdag

Valverde moet wel toegeven dat Kruijswijk een zeer goede indruk maakt in de Ronde van Italië. "Zoals het er nu voorstaat, lijkt Kruijswijk de sterkste renner hier."

Maandag is een rustdag in de Giro. De rittenkoers gaat dinsdag verder met een van de drie zware bergetappes die nog op het programma staan.

Bekijk alle etappe-uitslagen en klassementen in de Giro