Wielrennen

Giant-Alpecin beslist later over vervolg seizoen Dumoulin

Tom Dumoulin weet nog niet hoe zijn voorbereiding op de olympische tijdrit eruitziet na zijn opgave in de Giro d'Italia.

De Limburger staakte woensdag de strijd vanwege een zitvlakblessure en richt zich voorlopig op zijn herstel. Het is daarom nog te vroeg om beslissingen te nemen over het vervolg van zijn seizoen, zei zijn ploegleider Marc Reef bij Giant-Alpecin.

"Tom neemt eerst de tijd om te herstellen", legde Reef uit. "Het team zal in de tussentijd zijn data analyseren en proberen het ideale plan op te stellen richting zijn tweede grote doel van het seizoen: de Olympische Spelen in Rio de Janeiro."

"Het is nu nog te vroeg om te speculeren over keuzes voor koersen, trainingskampen en hoogtestages. Die beslissingen moeten nog genomen worden", aldus Reef.

​Dinsdag verscheen de naam van de 25-jarige Dumoulin nog op de voorlopige startlijst voor de Ronde van Polen, die tussen 12 en 18 juli wordt verreden en tegelijkertijd plaatsvindt met de Tour de France.

In een eerder stadium had de Limburger, die zes dagen de roze leiderstrui droeg in de Giro, al laten optekenen dat het klassement in de Tour dit seizoen sowieso geen prioriteit zou genieten met het oog op zijn voorbereiding op de olympische tijdrit in Rio.

Pijn

Dat hij woensdag moest opgeven in de elfde etappe van de Giro, was een grote teleurstelling voor de kopman van Giant-Alpecin. "De pijn was te hevig en ik kon niet meer verder. We besloten vanmorgen om het nog een kans te geven, maar helaas bleek de situatie niet te verbeteren."

"We hoopten dat ik zou herstellen tijdens de rustdag van maandag, maar dat mocht niet zo zijn", aldus Dumoulin, die sprak van een "fantastische start" voor hem en de ploeg. "Ik wil al mijn fans en het team bedanken, het is zonde dat ik door externe factoren deze geweldige koers moet verlaten en geen verder succes kan najagen."

Dumoulin had de Giro bestempeld als zijn eerste grote doel voor 2016. De Nederlander won direct de openingstijdrit door Apeldoorn en hoopte ook hoge ogen te gooien in de tijdritten op de negende dag (waar hij vijftiende werd) en vijftiende dag.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie