Wielrennen

Gestopte Rogers wordt ploegbaas bij nieuwe wielerformatie Riis

De terugkeer van Bjarne Riis in de wielersport krijgt steeds concretere vorm. De Deen presenteerde dinsdag drievoudig wereldkampioen tijdrijden Michael Rogers (36) als ploegbaas van zijn nieuwe formatie.

De Australiër beëindigde zijn wielercarrière afgelopen maand nadat bij hem hartritmestoornissen zijn geconstateerd. Rogers reed in dienst van Tinkoff, de ploeg waar Riis een tijd ploegleider is geweest.

"Ik ken hem al vele jaren. Hij heeft bewezen dat hij over leiderscapaciteiten beschikt. Met zijn energie en ambitie zijn we ervan overtuigd dat hij ons project naar een interessante toekomst leidt", aldus Riis over de aanwinst.

De 51-jarige Deen is het nieuwe project begonnen met Lars Seier, een van de oprichters van Saxo Bank. Die bank was jarenlang geldschieter van de ex-ploeg van Riis, die sinds dit seizoen door het leven gaat als Tinkoff.

De Tourwinnaar van 1996 was ruim een decennium betrokken bij die formatie als ploegleider, sportief directeur en eigenaar. Vorig jaar maart vertrok hij bij het Russische World Tour-team, waarschijnlijk na een conflict met eigenaar Oleg Tinkov.

Riis en Seier zijn beiden voor de helft eigenaar van de nieuwe Riis/Victory Holding Company, waarin ze samen vijf miljoen euro hebben geïnvesteerd.

Lees meer over:
Tip de redactie