Wielrennen

Kittel stapt wegens vermoeidheid af in Giro d'Italia

Marcel Kittel gaat zondag niet meer van start in de Giro d'Italia. De sprinter van Etixx-Quick Step acht het met het oog op zijn fitheid verstandiger om rust te nemen.

Kittel won de tweede en derde rit en nam na die laatste ritzege de roze trui over van Tom Dumoulin. De Limburger heroverde het tricot twee dagen later.

"Ik vind het jammer dat ik de Giro verlaat. Ik vind de sfeer echt geweldig en hou van de fans, maar ik voel dat ik nu moet herstellen na een lang eerste deel van het seizoen", aldus de 26-jarige Duitser, die leidde in het sprintersjklassement.

"Ik ben dit jaar heel vroeg begonnen omdat ik sterk terug wilde komen na een minder 2015 en het seizoen zal nog lang zijn gezien het WK in Qatar. Sprinters krijgen niet ieder jaar zo'n kans."

Etixx-Quick Step is na de rit van zaterdag opnieuw in het bezit van de roze trui. Gianluca Brambilla won de achtste etappe en nam daarmee de leiding in het klassement over van Dumoulin, die niet mee kon komen met de favorieten.

Van Poppel

Ook Boy van Poppel verliet de Giro zaterdag, zij het noodgedwingen. Hij kwam na de achtste etappe te laat binnen in Arezzo.

De 28-jarige Nederlander van Trek-Segafredo kwam ruim 55 minuten na winnaar Brambilla als 190e en laatste over de meet en daarmee overschreed hij de tijdslimiet.

Ploegleider Dirk Demol nam het Van Poppel niet kwalijk. "Boy was de laatste dagen al ziek en had ook last van allergieën. Hij moest er als een van de eersten af toen het heuvelop ging, maar weigerde op te geven. Hij is teleurgesteld, maar heeft zijn best gedaan."

Bekijk alle etappe-uitslagen en klassementen in de Giro

Tip de redactie