Wielrennen

Nibali rekende niet op aanval 'grote concurrent' Dumoulin

Vincenzo Nibali erkende donderdag na afloop van de zesde etappe in de Ronde van Italië dat hij niet had gerekend op de aanval van rozetruidrager Tom Dumoulin.

"Hij verraste ons een beetje, op een eerdere klim leek hij namelijk niet heel goed te zitten. Maar zijn aanval was heel sterk", liet de kopman van Astana weten tegenover Cyclingnews.

"Daarvoor had ik zelf al gedemarreerd, dat maakte het heel moeilijk om te volgen. Dat gold niet alleen voor mij, maar ook voor de anderen."

Door zijn aanval breidde Dumoulin zijn voorsprong op alle klassementsrenners uit, de Rus Ilnur Zakarin uitgezonderd. Nibali gaf 21 seconden prijs en volgt in de rangschikking op 47 seconden van de 25-jarige renner van Giant-Alpecin.

"We weten allemaal wie Dumoulin is en vandaag liet hij weer zien waartoe hij in staat is. Daarom moeten we attent zijn. De Giro is een lange en zware koers en in Dumoulin hebben we een heel grote concurrent."

Spijt

Nibali heeft spijt van zijn vroege aanval op de beklimming van de Roccaraso. "Tijdens de koers veranderden we van tactiek. Eerst zou ik wachten tot het einde met mijn aanval, omdat we wisten dat deze klim mij niet goed ligt."

"De ploeg meldde echter via de radio dat ik het moest proberen als ik me goed voelde. Ik ging er dus voor, maar ik had echt moeten wachten. Ik voelde me goed, anders was ik ook niet in het spoor van de klassementsrenners gebleven nadat ik was ingelopen."

Tip de redactie