Wielrennen

'Ben ervan overtuigd dat Kittel te kloppen is deze Giro'

Sprinter Marcel Kittel lijkt voorlopig schier onverslaanbaar in de Giro d'Italia, maar Boy van Poppel houdt hoop dat zijn kopman Giacomo Nizzolo de Duitser nog een keer kan aftroeven deze ronde.

"Ik ben ervan overtuigd dat Kittel te kloppen is, hij kan ook een keer een slechte dag hebben", aldus Van Poppel in gesprek met NU.nl. "We gaan er in ieder geval vol voor."

De 28-jarige renner van Trek is in de massasprints de laatste helper van de Italiaan Nizzolo, die zaterdag tiende werd in Nijmegen en een dag later de derde plek opeiste in Arnhem.

"Het is jammer dat Kittel op dit moment zo snel is, maar we komen dichterbij", zegt Van Poppel. "Zaterdag lukte het niet helemaal in de voorbereiding op de sprint, ik zat heel lang alleen met Giacomo en moest daardoor veel kracht verspillen."

"Zondag wilden we de voorbereiding per se met meer man doen en daardoor had ik wat meer adem in de laatste kilometer. Dan zie je dat we toch wel heel dicht komen. Ik zat op driehonderd meter van de streep nog op kop, dan ben je toch niet slecht bezig."

Video: Van Poppel weet zeker dat Kittel te kloppen is

Trein

Kittel bedreigen zat er echter geen moment in bij de Nederlandse etappes van de 99e editie van de Giro, mede door het goede werk van zijn ploeg Etixx-QuickStep.

"Wij hebben er niet de ploeg voor om een lead-out te doen zoals QuickStep", aldus Van Poppel. "Zij hebben echt een trein en wij doen het met z'n drieën of vieren. Daarom denk ik dat we niet mogen klagen met een resultaat als zondag."

Voor Van Poppel, die bezig is aan zijn derde Giro na 2014 en 2015, konden de eerste drie dagen van deze ronde sowieso niet stuk door de sfeer in Gelderland.

"Het was een geweldige ervaring, een om nooit meer te vergeten. Van mij dag dit elk jaar gebeuren, met dit weer en al die mensen langs de kant. Dat is echt waar je als kind van droomt."

Bekijk alle etappe-uitslagen en klassementen in de Giro

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie