Hoe ziet het parcours van de derde Giro-etappe eruit?

De laatste rit van de Giro d'Italia op Nederlands grondgebied leidt de renners zondag van Nijmegen naar Arnhem. De etappe is iets minder vlak dan die van zaterdag, toen het peloton de omgekeerde route aflegde.

De coureurs vertrekken om 12.40 uur op de Grote Markt in Nijmegen en zetten daarna koers richting de Achterhoek; onder meer Hummelo, Zelhem en Ruurlo liggen op het traject.

Na het passeren van Zutphen en Dieren wacht het peloton de beklimming van de Posbank, met afstand het lastigste obstakel van deze etappe. De heuvel telt ruim twee kilometer en heeft vlak onder de top een zone met een stijgingspercentage die de tien overtreft.

Vervolgens is het aftellen tot de finale. In finishplaats Arnhem heeft de organisatie twee lokale rondes van 13,8 kilometer uitgetekend. Waarschijnlijk mogen de sprinters rond 17.40 uur strijden om de triomf op de Velperbuitensingel.

Tom Dumoulin gaat van start in de roze leiderstrui. De Limburger van Giant-Alpecin verdedigde zijn leidende positie in het algemeen klassement zaterdag met succes in de rit die gewonnen werd door de Duitse sprinter Marcel Kittel.

De Giro heeft maandag een rust- en reisdag en wordt dinsdag hervat met een etappe op Italiaans grondgebied.

Lees meer over:
Tip de redactie