John Degenkolb blikt met een goed gevoel terug op zijn rentree. De Duitser van Giant-Alpecin reed zondag met de Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt pas zijn eerste koers van 2016 nadat hij in januari betrokken raakte bij een trainingsongeval in Spanje. Na 150 kilometer staakte hij de strijd.

"Ik probeerde me vooraan te laten zien en gewoon een goede wedstrijd te rijden. Het tempo lag heel hoog en na vier uur wedstrijd was het, zoals verwacht, genoeg", evalueert Degenkolb op de website van Giant-Alpecin.

"Al met al ben ik tevreden over mijn optreden. Ik probeerde zoveel mogelijk te werken voor het team. Het is jammer dat Simon Geschke en Sam Oomen niet weg konden komen op de laatste klim. De steun van de mensen langs de kant van de weg was ongelooflijk. Dat is heel goed voor mijn vertrouwen."

Degenkolb (27) heeft nog geen programma voor de komende periode uitgestippeld, maar de oud-winnaar van Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix werkt in elk geval toe naar de Tour de France.

"Hopelijk is het later dit seizoen een voordeel dat ik momenteel fris ben. Nu heb ik nog niet de vereiste kracht, maar hopelijk is dat straks in de Tour wel het geval."

Bij het ongeluk verloor Degenkolb bijna een wijsvinger. Hij brak een onderarm en liep een groot aantal snijwonden op.